Biblioteksinredning

Funktionell, praktisk, snygg och unik biblioteksinredning. 

Specialanpassad biblioteksinredning

Vi på Rälta designar och bygger platsbyggd inredning till bibliotek, skolbibliotek, kontor och hemmet. Med en platsbyggd måttbeställd bokhylla skapar du inte bara mer plats och ett enhetligt utseende, du har även friheten att själv bestämma exakt hur mycket din bokhylla ska rymma, se ut och vilka funktioner som behövs. Vi hjälper dig gärna genom hela processen från design till färdigt resultat. 

Biblioteksinredning

Hemmet

Lösningar för alla hemmets alla behov. Vi bygger bokhyllor runt dörröppningar och fönster, med skåpsluckor och lönndörrar, och klassiska enklare eller med snickeridetaljer.

Kontoret

Svårt att få till förvaringen på kontoret med standardhyllor och saknar ni stängda hyllplan? Med våra platsbyggda bokhyllor och anpassade lösningar blir det problemet ett minne blott.

Biblioteket

Utnyttja hela bibliotekets kapacitet för förvaring av böcker och sittplatser för stora som små. Vi bygger till allt från skolor och kommuner till privatpersoner och företag.

Detaljerna

Vill du ha en unik bokhylla med vackra detaljer? Rälta är specialiserade på finsnickerier och trädetaljer. Vi hjälper dig gärna att göra dina idéer till verklighet.

Hyllsystem

Hos oss hittar du både platsbyggda specialanpassade produkter och standardmoduler. Det gör våra bokhyllor till ett idealiskt val för bibliotek. Välj själv vilka funktionaliteter du behöver och låt oss skapa den perfekta platsen för dina böcker. Våra bokhyllor går att få både med och utan skåpsluckor. 

Platsbyggda produkter och väggbokhyllor

För att utnyttja kapaciteten så mycket som möjligt i ett rum ska du använda platsbyggda bokhyllor, eller så kallade väggbokhyllor. Förutom att det ökar lagerkapaciteten av böcker ser det också enhetligt och snyggt ut, samt underlättar städningen väsentligt. Vi på Rälta gör det möjligt för dig att skapa bokhyllor med finsnickerier, trädetaljer och listverk anpassade efter just ditt bibliotek.

Välj med omsorg

Även om alla bibliotek har som huvuduppgift att förvara böcker på ett bra, användarvänligt, sätt, skiljer sig ändå varje biblioteks förutsättningar. Ytor, vinklar och funktionalitet är något som spelar stor roll när du väljer vilken typ av bokhyllor som passar bäst för just dina behov. Kontor och bibliotek är en dynamisk miljö som ska gynna allt från kunskap och förvaring till sociala möten och lugna stunder. Med vår över 100 års erfarenhet av träsnickerier kan vi därför hjälpa dig med en flexibel lösning som uppfyller alla dina krav.

Vill du se mer av vår inredning?

Kontakta oss

I vår verkstad möter professionella hantverkare en modern maskinpark för att uppfylla dina önskemål. Har du några frågor eller vill anlita oss är du välkommen att kontakta oss via mejl, telefon eller formulär.