Entréportar

Specialtillverkade entréportar för att ge fastigheten det första intrycket den förtjänar. 

Entreportar

Rälta Snickerifabrik tillverkar specialanpassade entréportar och ytterdörrar i trä till kommersiella och privata fastigheter. En vacker entréport kan lyfta ett hel fastighets utseende och ger besökaren ett gott första intryck.

Vi tillverkar massiva och vackra måttanpassade entreportar och ytterdörrar för alla fastigheter med fokus på prestanda och kvalitet. Vi kan även återskapa en gammal dörrs utseende och med över 100 års erfarenhet i branschen är svängda överstycken och fria former enligt dina önskemål inga problem. 

Här nedan finner du bilder på olika entrepartier och ytterdörrar som vi på Rälta tillverkat. 

Ekport med specialsnickeri

Välj rätt entréport

När man ska välja entréport till en fastighet, oavsett om det gäller privata eller kommersiella, bör man först fundera på vilka krav man har. En K-märkt byggnad kräver en entréport som återskapar det tidigare utseendet medan en nyproduktion istället behöver fundera på fastighetens helhetsintryck, vilken känsla ska besökaren och boenden ha? En entréport i massiv ek ger till exempel en lyxigare känsla. Förutom utseende och känsla ska man tänka på hur miljön ser ut runt entrépartiet. Är det hårt utsatt på grund av väder och vind? Nära till kusten där klimatet sliter extra på träportarna? 

Andra saker att tänka på är isolering och säkerhet. Ska den hålla god isolering mot ett uppvärmt utrymme? Löper entréporten hög risk för skadegörelse och inbrottsförsök? Då bör man välja en entréport som är konstruerad just för att klara sådana förhållanden. Det löner sig i längden att investera i en anpassad port.

Portrenovering

Förr eller senare behöver alltid en port renoveras. Antingen kan man återanvända den gamla porten genom restaurering, vilket kräver stor uppmärksamhet och omsorg. Är porten i så dåligt skick att den behöver bytas helt måste man uppmärksamma om byggnaden är K-märkt då det är det krav på att den nya porten behåller den gamla portens utseende. Då krävs en annan teknik men är oftast lätt åtgärdat bara genom att se bilder.Vi på Rälta hjälper till med portrenovering på alla typer av fastigheter från idé till färdigt projekt. Du väljer själv om vi även sköter leverans och montering eller kommer och hämtar entréportarna hos oss. 

Entréportar i massivt trä

Vi tillverkar entréportar i massivt trä för kommersiella eller privata fastigheter och det gäller i allt från speglar och ramträ till karmar och ytskikt. På det sättet förbättrar du entrédörrens egenskaper bara genom att välja massiv trä istället för tunna faner. En entréport i massivt trä är mer hållbart och vädertåligt, säkrare då det är svårare att forcera sig igenom samt ger en naturlig men lyxigare optik. Med rätt skötsel och underhåll kommer en entréport i massivt trä bringa skönhet i flera år och dessutom få en vacker patina med åren. 

Entréportar till hyreshus & BRF:er

Rälta Snickerifabrik AB samarbetar gärna med bostadsrättsföreningar och tillverkar entréportar anpassade efter fastighet och behov. Oavsett om det gäller traditionella såväl som moderna ekportar, pardörrar, allmogedörrar, beklädda burspråk eller garageportar. Vi tillverkar självklart även entréportar med glaspartier, specialsnickerier och speciella mått. Läs mer nedan för att se referenser på våra olika typer av ytter- och innerdörrar

Vill du se mer av våra dörrar?

Kontakta oss

I vår verkstad möter professionella hantverkare en modern maskinpark för att uppfylla dina önskemål. Har du några frågor eller vill anlita oss är du välkommen att kontakta oss.