Specialtillverkade innerdörrar

Måttanpassade specialtillverkade innerdörrar efter dina behov. 

Innerdörrar

Rälta Snickerifabrik AB tillverkar specialanpassade innerdörrar efter varje fastighets behov. Vi tillverkar allt från de mer simpla till de klassiska spegeldörrarna med finsnickerier helt efter dina önskemål. Oavsett om det gäller speciella mått, glaspartier, dubbeldörrar eller andra specifika behov. 

Måttbeställda innerdörrar

Det är inte alltid dörröppningarna går efter standardmått och man kan därför behöva måttbeställa sina innerdörrar. Det kan även handla om en smaksak eller funktionalitet. I bostäder med väldigt högt i tak är det vanligt att innerdörrarna är högre än standardmåtten. Det kan också röra sig om bostäder som är anpassade för personer med funktionsnedsättning, där dörröppningar och innerdörrar behöver vara bredare för att till exempel en rullstol lätt ska kunna passera. Det man ska tänka på vid måttbeställda dörrar är att proportionerna stämmer, det är extra viktigt vid pardörrar. Alltså att höjd och bredd är proportionerligt, annars kan en hel bostad ge ett väldigt lustigt intryck och man får aldrig någon harmoni i rummen. 

Vi hjälper dig med dina måttbeställda innerdörrar och ser till att proportionerna stämmer så att du får en innerdörr som bidrar till bostadens harmoni samt fyller sin funktion. 

Innerdörrar material

Innerdörrar kan vara i olika material från mer massivt trämaterial som allmoge och ek till furu och formpressad MDF. De kan även vara utrustade med detaljer som finsnickerier, speglar eller glaspartier. Vi kan hjälpa dig med alla typer av innerdörrar. 

När man väljer material till innerdörrarna bör man se till bostadens helhet och egenskaperna som dörren måste ha. En innerdörr i massivt trä är till exempel mer ljudisolerad än en innerdörr i formpressad MDF. För att skapa harmoni kan man se innerdörren som en inredningsdetalj mer än att den bara är där för att fylla sin funktion. 

Dörrkarm & beslag

Förutom själva innerdörren har dess karm och beslag stor betydelse för helhetsintrycket. Vilken typ av dörrkarm du väljer gör en stor skillnad för dörrens utseende och bör tänkas igenom när du väljer innerdörr. En större karm i trä kan få ett litet rum att se mindre ut, medan ett dolt karm montage kan få rummet att kännas större. Välj dessutom även beslag som passar i både stil och färg med innerdörren för att ge det ultimata helhetsintrycket. 

Färg på innerdörr

Vilken färg en innerdörr ska ha kan helt anpassas efter tycke och smak även om vit är standard. Vilken typ av färg som ska användas baseras på innerdörrens material men alkydbaserad lackfärg är vanligast. Detta för att den är slagtålig, slitstark och behåller sin glans under lång tid. 

En färgglad dörr kan lyfta ett annars uttryckslöst rum. Därför kan man se innerdörrar i klarare färger i mer allmänna utrymmen som väntrum och trappuppgångar. Vanligtvis målar man innerdörren som besökarna väntas använda i tydligare färger som sticker ut mot väggen. Medan dörrar som är till för endast behörig personal oftast är målade i diskreta färger för att smälta in i omgivningen. 

Vill du se mer av våra dörrar?

Kontakta oss

I vår verkstad möter professionella hantverkare en modern maskinpark för att uppfylla dina önskemål. Har du några frågor eller vill anlita oss är du välkommen att kontakta oss.