Våra Snickeritjänster

För oss på Rälta Snickerifabrik AB är special standard.

Våra kunder är allt från privatpersoner till stora fastighetsbolag.

Med våran moderna maskinpark och målerilokaler samt en mycket kunniga personal tillverkar vi allt från dörrar, ekportar, platsbyggda kök, trappor, inredningar, lister, möbler och mycket mera.

Vi erbjuder dig som kund en skräddarsydd lösning från ide till färdig produkt.

Dörrar, Entrepartier & Ekportar

Vi tillverkar alla typer av dörrar och entrepartier. Från enkla innerdörrar och allmogedörrar till dom mest exklusiva ekportar.

Kök

Är du ute efter ett måttbeställt kök som ingen annan har tillverkar vi platsbyggda specialkök helt efter dina önskemål och idéer.

Inredning

Vi tillverkar inredningar som bokhyllor, bord, möbler, lister, bröstpaneler, foder, fönsterbänkar och trappor. Samt fulla inredningar till badrum, hallar och kyrkor.

Idé och projektering av snickeri
Idè, design & projektering

Med hjälp av moderna ritningsprogram kan vi på ett enkelt sätt ta fram bra underlag utifrån dina önskemål och behov. Vi hjälper dig hela vägen från idè till färdig produkt.

Sedan 1912

Vår ambition är att kunden ska få det lilla extra som inte kan tillhandahållas av standardtillverkarnas serieproduktion.

Våra produkter inom specialsnickeri har levererats till ambassader, hotell, teatrar, arenor, kyrkor/församlingshem, bostadsrättsföreningar, kontor samt privatpersoner runt om i landet.

Vanliga frågor

Det är en träpanel på innerväggarna som är mycket vanligt i sekelskifteshus. Ofta kläs de med listverk och ger framförallt byggnader med högt i tak en helt annan atmosfär. Ett annat ord för bröstpanel är boasering eller boiserie ur franskans ”bois” som betyder trä.

En tumregel är att bröstpanelen ska vara ungefär 2/3 till 3/5 av väggens höjd. Ett annat riktmärke är att den överliggande listen är i samma höjd som fönsterbrädorna. Olika höjder har varit moderna vid olika tidpunkter, därför kan man hitta alla olika varianter och det finns inga rätt eller fel. 

Den bästa ytterdörren är den som både uppfyller alla dina behov och samtidigt ger byggnaden ett fullskaligt utseende. Ytterdörren är det första du som besökare möts av, därför vill du att dörren ska ge ett välkomnade intryck. På Rälta tillverkar vi olika typer av entrepartier med det lilla extra precis efter dina önskemål. 

Det anger hur stor mängd energi som passerar genom dörren, alltså hur väl isolerad dörren är. Ju lägre U-värde desto bättre isolering. U-värdet är alltså ett mått på mängden energi som dörren släpper igenom. 

Den största fördelen med specialsnickeri är att du kan anpassa det precis som du vill och du får det där lilla extra som standardtillverkarnas serieproduktion inte kan tillhandahålla. Dessutom får du något som ingen annan har. 

Först behöver man fastställa vilken typ av trapp som är lämplig. Det finns olika varianter så som rak trapp, L-trapp, U-trapp och S-trapp vilket är några av de vanligaste. Sedan måste man veta trappans totala höjd och djup. En trappa med normal lutning och höjd har nämligen ungefär 13-15 st steg. Sedan måste trappan även ha en bärande konstruktion som kan placeras i sidan, undertill, vid varje kant eller på mitten, denna kallas vang. Vilket typ av trappa avgörs framförallt av utrymmet och trappens funktion. 

Det viktigaste är storlek, materialval, stil och funktion. Du kommer inte ha någon nytta av en alldeles för stor inredning i ett litet badrum. Alltså ska inredningen anpassas efter varje badrum. Tänk också på materialvalet då ett träslag som inte är gjort för att vara i våtrum inte kommer hålla i längden och du behöver renovera inom ett par år igen. Vad gäller stil och funktion bör man ha en genomgående stil i hela badrummet för att skapa ett enhetligt uttryck, samt att de ska fylla de funktioner som ni behöver. 

En spegeldörr även kallad allmogedörr består av minst en dörrspegel omsluten av ett dörrblad och tillhör allmogesnickerier. En spegeldörr kan både innehålla glaspartier eller endast snickerier. Dessa kom till Sverige från Frankrike i mitten av 1700-talet. Då var det vanligast att de tillverkades i par, dessa återfinns ofta i sekelskifteshus. Vi tillverkar spegeldörrar av olika slag utefter önskemål. 

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig om vi kan hjälpa dig med något eller för en kostnadsfri offert.
Uppgifter
Adress

Söder Rälta Djuravägen 211,
793 93 Djura

Via formulär
Se mer av Rälta